Terug naar overzicht

Vacature Financial Controller

02-08-2018

 FBTA is voor een professionele, vernieuwende woningcorporatie die ruim 3200 woningen in het midden van het land op zoek naar een financial controller. Ambitie, maatschappelijke verantwoordelijkheid en klantgerichtheid kenmerken de organisatie. Zijn zijn een financieel sterke organisatie. Om te komen tot een krachtige invulling van de volkshuisvesting werken zij intensief samen met maatschappelijke en private partijen. Met 35 collega’s zetten zij zich in voor een prettig woonklimaat en tevreden klanten. Zij zijn een klantgerichte organisatie en hebben de ambitie om ons hier verder in te professionaliseren.

Om deze ambities te realiseren zoeken wij voor de afdeling Bedrijfsvoering een 

Financial Controller

Kritische meedenker die feiten en cijfers laat spreken?

Wat ga je doen?

Jij maakt het verschil als het gaat om de strategische inhoud van onze organisatie. Je denkt proactief en kritisch mee over visie en strategie en weet je de juiste vertaalslag te maken naar de operationele kant. Hierbij trek je samen op met onze projectontwikkelaar, adviseur wonen en senior adviseur communicatie. Als sparring partner en (proactieve) adviseur van de manager bedrijfsvoering en het MT bied je ondersteuning bij complexe vraagstukken. Je bent initiator en vertrouwd trekker te zijn bij het verbeteren van organisatie brede processen, en doet dit vanuit een frisse vernieuwende visie. Gevraagd en ongevraagd cijfermatig inzicht geven en het opstellen van rapportages en verantwoordingen is een van je kerntaken. Je signaleert en handelt naar de impact van wet- en regelgeving op de bedrijfsvoering van de organisatie. Vanuit de Planning & Control cyclus monitor je actief de voortgang van processen, om te waarborgen dat deze processen tijdig en met voldoende kwaliteit volbracht worden. Je beheert de financiële positie van de organisatie en zorgt ervoor dat de organisatie ‘in control’ is, bijvoorbeeld door het monitoren van de begroting en realisatie ervan of door liquiditeitenbeheer. Je levert als procesbewaker een stevige bijdrage aan de ontwikkeling van beleid en aan het waarborgen van de continuïteit van de organisatie.

Wie ben je?

Je bent als geen ander in staat om de feiten en cijfers achter onze dienstverlening, opgaven en ambities te laten spreken. Je begrijpt daarmee dat WSN pas ‘in control’ kan zijn als we niet alleen beschikken over gegevens en rapporten die kloppen, maar daarbij ook de laagdrempelige uitleg geeft die leidt tot inzicht. Wat dat laatste betreft ben je een onmisbare sparringpartner voor je collega’s binnen WSN. Een partner die zowel kritisch als met visie meedenkt. Niet de handrem aantrekt, maar collega’s juist faciliteert in het realiseren van onze ambities.

De basis bij dit alles is je vakbekwaamheid. Je weet waar je het over hebt, bent nauwkeurig, hebt oog voor detail en beschikt over accuratesse. Je weet het werk efficiënt en effectief te organiseren. Daarnaast ben je communicatief vaardig. Altijd voorbereid, weet je je te verplaatsen in de belangen van de andere afdelingen en vanuit dit perspectief uitleg te geven en collega’s de inzichten te bieden die ze nodig hebben.

Je bent op korte termijn beschikbaar en je beschikt over een relevant HBO / WO diploma aangevuld met specialistische kennis op het gebied van financial control, budgettering, in- en externe rapportages en jaarrekeningenwerk. Ervaring met toepassing van de woningwet is een pré. Om je taken goed te volbrengen beschik je over een dienstverlenende mindset en een feilloos kompas, dat bestaat uit een drietal belangrijke kernwaarden: integriteit, betrouwbaarheid en objectiviteit.

Ons aanbod

Zij bieden een arbeidsovereenkomst van 32-36 uur per week bij een vooruitstrevende en ambitieuze woningcorporatie.

De CAO Woondiensten is van toepassing. De functie is ingeschaald in functiegroep J. Bij een fulltime dienstverband bedraagt het minimum salaris € 3.566,- en het maximum € 4.572,-. We schalen je in op basis van relevante kennis en ervaring. We bieden je volop mogelijkheden voor groei en ontwikkeling bij een maatschappelijke organisatie met aandacht voor een goede werk- en privébalans.

Reageren?

Til jij deze dienstverlening samen naar een hoger niveau? Stuur dan jouw motivatie met je CV naar landmeter@fbta.nl.

Heb je inhoudelijke vragen? Bel ons gerust op telefoonnummer 06 4031528.

Een VOG is onderdeel van de aanstellingsprocedure.

 

02-08-2018 - Alfred

NIEUWSBRIEF
Meld u aan voor de nieuwsbrieven en blijf automatisch op de hoogte. Aanmelden